Domů > O mě

Z Ambassadoru do vlastních restaurací

Můj příběh byl plný kuchařských i lidských výzev, měl jsem štěstí a chopil jsem se všech příležitostí, které mi život nachystal. Každý krok, který mě formoval se odráží v mých receptech i restauracích.

Zkušenosti ze světa

K vaření jsem tíhnul už od dětství. Po vyučení v hotelu Ambassador jsem se vydal sbírat zkušenosti doma i v zahraničí. Zásadní pro mě byly stáže v michelinských podnicích, jako je rakouský Hangar 7 nebo německý Tim Raue.
Ve Švýcarsku jsem se následně vypracoval na pozici zástupce šéfkuchaře a plně zde pochopil, co znamená velká gastronomie.

Pražská scéna a ocenění

Po návratu do Prahy mě čekala první velká výzva, role šéfkuchaře v novém podniku Le Terroir. Zde se i plně rozvinula moje láska k vínu a párování jídla s víny. S týmem jsme získali ocenění Bib Gourmand.
Následně jsem přesídlil do zrekonstruované restaurace s nádherným vinným barem Grand Cru, kde jsem působil více než pět let.

Vlastní restaurace

V roce 2019 jsem si splnil sen a otevřel svoji restauraci U Matěje, kde můžete ochutnat autentickou českou a rakousko-uherskou kuchyni. Součástí konceptu je i malá restaurace Stůl, která čítá pouze dvanáct míst a otevřenou kuchyni. V roce 2025 jsme na pražském Andělu otevřeli nový koncept, restauraci Šnycl.
Moje restaurace:
  • U Matěje – Nostalgický nádech zájezdního hostince s rakousko-uherskou kuchyní.
  • Stůl – Exkluzivní koncept s otevřenou kuchyní pro 12 hostů.
  • Šnycl – Vídeňská řízková resturace v centru Prahy.

Televize a média

V roce 2019 jsem dostal příležitost porotcovat televizní soutěž Masterchef Česko spolu s Přemkem Forejtem a Radkem Kašpárkem.
Zároveň jsme točili vlastní pořad Souboj na talíři a aktuálně nás s Přemkem můžete vidět v pohodovém nedělním pořadu Ledničko, vyprávěj, kde vaříme se známými osobnostmi.
V září roku 2025 jsem se stal porotcem a moderátorem realityshow Hell`s Kitchen Česko.

Moje kuchařka

Moje první kuchařka „Jak vaříme u Matěje“ vznikla díky vám a vašim dotazům v mé restauraci. Je to přímý odraz naší kuchyně – najdete v ní poctivé a sezónní recepty srozumitelné pro každého, koho baví vaření.
Recepty přehledně rozdělené podle čtyř ročních období.
Osvědčené evergreeny, jako jsou kapří hranolky nebo telecí pavouček.
Moje osobní tipy a triky, které používám v profesionální kuchyni.
Doporučení na párování vín k jednotlivým pokrmům.

Moje restaurace

Jako šéfkuchař se snažím tvořit poctivá jídla, kde kvalita je vždy na prvním místě. Mým cílem je, aby každý pokrm vyprávěl svůj vlastní příběh a zanechal nezapomenutelný chuťový zážitek.

Tradiční
resturace

U Matěje

Nostalgický nádech zájezdního hostince s rakousko-uherskou kuchyní.

separator

Jedinečný
zážitek

Stůl

Exkluzivní koncept s otevřenou
kuchyní pro 12 hostů.

separator

Specializovaná
kuchyně

Šnycl

Vídeňská řízková resturace
v centru Prahy.

Moji oblíbení
kuchyňští pomocníci

Nože, hrnce, zástěry i kuchařka. Všechno, co najdete v e-shopu, používám doma i v kuchyni. Pomáhal jsem je vyvíjet a ručím za ně.

Moje produkty

Smaltovaný litinový hrnec Litináč ⌀24 cm

Smaltovaný litinový hrnec Litináč z limitované edice Jana Punčocháře. S velikostí 24 cm patří k nejmenšímu, avšak velmi praktickému pomocníkovi z celé kolekce tří hrnců mojí kolekce.
3 190

Univerzální nůž šéfkuchaře „Velký šéf“ z kolekce Jana Punčocháře

Univerzální nůž pro šéfkuchaře Gyuto Dellinger Essence "Velký Šéf" No. 15
1 499

Kuchařka Jak vaříme u Matěje

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře Jak vaříme U Matěje nabitá recepty na pokrmy dle ročních období tak, jak je můžete ochutnat u nás v restauraci U Matěje.
699

Talíř matějovský cibulák mělký

Mělký talíř v dekoru cibulák restaurace U Matěje 28 cm
482